Frilansjournalist: Josephine Freje Simonsson © 2009 josephine@freje.se +46(0)702-209 205

 

På Gång

Frilansresa... Till hösten ser det ut att bli Afrika och Sydostasien, bl.a med det spännande valet i Tanzania

Klicka här!

Maila mig:  josephine@freje.se

Foto: Josephine Freje Simonsson

 

För den nyfikna:

Favorit-ordspråk:

"Kasta sten i glashus!" Alltså våga granska den hand som föder dig, våga ifrågasätta det som kanske inte gynnar dig själv, stick ut och visa civilkurage. Det är min måttstock i livet.

Vad som gör mig riktigt lycklig:

Något så enkelt som min favoritdipp (US. Original Estrella, röd påse, ursäkta marknadsföringen!) med sour cream chips. De där röda påsarna säljs nästan inte i Göteborg, jag köper upp alla jag ser när jag får fatt i dom!

Lyckligast är jag dock (patetiskt nog) när jag jobbar, gärna med något utmanande och gärna utomlands. Drömmen är att göra samhällsavgörande granskningar (för en fantastisk redaktör) när det är varmt här i Sverige - och när jag måste skrapa bilrutan första gången på hösten är det dags att dra till värmen och gräva utomlands ;-)

Vad som gör mig riktigt förbannad:

Orättvisor. Människor som missbrukar sin makt så att det drabbar utsatta. Hatar hyckleri, falskhet och människor som sätter sig på andra. Jag brinner särskilt för att uppmärksamma de röster som tyvärr sällan kommer fram i dagens media-brus. Varmast om hjärtat ligger de ungas situation i fattiga områden, både här i Sverige och internationellt. Inget är så svart och vitt som det kan verka vid en första anblick.

Idoler:

Bill Hicks (kolla in världens bästa komiker här om du missat!) Mormor (hon är den tuffaste och mest ödmjuka människa jag träffat, alla borde ha en sådan mormor!) Ernest Hemingway (banbrytande för sin tid). Robert Fisk (legendarisk utrikeskorre - kolla in hans texter här, han har träffat Bin Laden flera gånger. Det ni!)

Bakgrund:

Föddes i Haga/Göteborg, men på den tiden var det tydligen sunkigt (?). Föräldrarna tog med mig till skärgården, Öckerö, där jag bodde tills jag hade råd med min första hyra haha. Fin ö, men jag är inte riktigt öbo material. Har ju fan inte sex tår! (Förlåt alla Utbult på Öckerö, ni vet att jag gillar er ändå) Nu bor jag i Kortedala/Gamlestan och älskar det, alla borde bo här.

Fritid:

Poker, kickboxning, vänner och god mat. Kan inte ens koka pasta själv, så det är tur att jag sedan över 5 år har en underbar kille som föder mig.

Ålder:

28 år på pappret, 14 år i själen och 73 år när det gäller måttet av cynism (dock cynism som i ursprungsbetydelsen från grekerna: oberoende och se världen som den är).

 

 


Med statsvetenskap, u-landskunskap och JMG:s journalistutbildning i bagaget är mitt största intresse kritisk samhällsjournalistik.


Förutom nyheter, gräv och reportage är jag fotograferande journalist. Se smakprover under "Arbetsprover". Jag gör även layout och har radiokunskaper.

Frilansjournalist: Josephine Freje Simonsson, 0702- 209 205, josephine@freje.se, Göteborg/Sydostasien. Allt material på sidan är upphovsskyddat, kontakta mig om du vill använda något material. Tack.