Vad jag gör

Mer info, länkar finnes. Googla mitt namn vet jag ;) Gräver, skriver, fotar, redigerar och föreläser. Även tv-programledare. (Tar ibland även moderator-jobb när andan faller på, även på engelska). 


Några smakprov på artiklar/videos:

Granskning av psykiatrin, guldspadevinnare. Hemlösas tidskrift Faktum (rekommenderar att börja med artikeln "Döden på psyket")

https://www.faktum.se/psykbryt/


Våldtäksmännen som kör taxi - granskning av hur dömda våldtäksmän kunnat fortsätta köra för stora bolag - och hitta nya offer. Även funktionshindrade barn inom färdtjänsten. Guldspadenominerat, riks-TV:

Del 1: "Jag ville ju bara hem"

https://www.youtube.com/watch?v=KSSE8xreFGk

Del 2: "Det hände i färdtjänsten" https://www.youtube.com/watch?v=-cuBz_6wyUs


Hells Angels i Thailand, mest på skoj för att kunna göra reportage om slavhandel på fiskebåtar samtidigt i Phuket: https://www.expressen.se/nyheter/svenska-maffian-mitt-bland-semesterfirarna/


Tonfisken du äter fiskad av slavar, paradiset Thailand inte alltid så mysigt som det verkar på semestern: https://www.expressen.se/nyheter/slavar-piskas-blodiga-for-maten-i-din-butik/


Granskning av hjälporganisationen Love Nepal, med kopplingar till Livets ord. Med hjälp av Carola och kändiseliten lurade de hela Sverige att de räddade barn från bordeller: https://www.expressen.se/nyheter/lovenepal-samlar-in-miljoner-med-kandisar-och-bluffar/


"Bög i förorten", HBTQ-personer i Sveriges förorter vittnar om våld och hot på grund av sin läggning. Guldspadenominerad i Expressen-serien "Utanförskapet innifrån":

https://www.expressen.se/nyheter/longread/utanforskapet-inifran/hbtq-hatet-de-sa-att-de-skulle-valdta-oss-ratt/


Det okända hotet mot Pride, vänsterextremistiska hot mot regnbågsfestivaler:

https://www.expressen.se/nyheter/det-okanda-hotet-mot-sveriges-prideparader/


Knivmord, blod och mord i Thailand. 24-åring dog i mina armar: https://www.expressen.se/nyheter/den-24-ariga-turisten-dor-har-i-mina-armar/


Har skrivit och jobbat på redaktioner sedan jag var 13 år så säg till om du vill ha mer smakprov eller letar efter något särskilt. Har antagligen skrivit om det ;)

Copyright @ All Rights Reserved ™Freje  (press photos of Mrs Josephine Freje not included, please credit the photographer if possible.)